Chacialas zakonczyc dyskusje, to ja skoncz. I daj dowòd, ze jeste jepsza ode manie(co na ogòl doskonale robisz, ogòlnie, z innymi). Nie mysle, ze mam cokowiek do powiedzenia ci prywatnie: nie wstydze sie pisac publicznie, co mysle (umoralajace, albo nie, dlugie, albo nie, osobiste albo nie... Jak chcesz jechac na wakacje, to nie do Nairobi, co cie zbolalo-ja ma frustracje, ale ty tez-ale nad morze!).
. I i tak, jak napisalas, mojej "biednej polszczyzny", bys nie zrozumiala: to poco mòwisz abym pisala ci w moim nieszczesym "dialekcie"?!?!?!?
Jak nie interesuje post , ludzie nie czytaja. Bardzo przepraszm za zly posly: niestety, robie, co moge, ale zyjac zagranica i mòwiac innymi jezykami, zdaje sobie sprawe, ze nie jestem "Còrka Mickiewicza", niestety.
Nie martw sie: mnie nagròd nie potrzeba, bo pracuje w dziec i, zdazalo sie i w nocy (nie jako prostytutka z Polski, co NAM duza chwale daly, ale jako robotnica w fabryczkach). Nagrody wszystkie dla ciebie :).
Szybka odpowiedz, mimo, ze czekam na przetlumaczenie alag1004 (co nie rozumiem) i czegi nie rozumiem (moze ty tez nie):
1. normalnie, po dwòch dniach po miesiaczce, nie ma szczegòlnych statystych, co ja znam
2. n.p. zpalenie jajnikòw moze dac tzw. "falszywy efekt pozytywny" (sama sobie poszytaj, bo jestes farmaceutka!
3. nie ma statystych na na pytanie zadane: sa za to kobiety, co zaszly w ciaze, w czasie miesiaczki.
4. jesli jest prawda, co napisano, ze sie w Polsce o "pewnych rzeczach nie mòwi", to zacznijcie mòwic
Jak nie lubisz esejòw, to nie czytaj moich: napewno strawy sa trudne i osobiscie uwazam, ze trudno je streszczac. Chyba, ze sie chce wygrac nagorde, a nie pomòc.
Jak mi przetlumaczysz aga, to bede wdzieczna. Zanim sie ztad wycofam, chacialabym zrozumiec krytyli innych.
Co JA akceptuje, bo sa porzyteczne.
Maria