Reklama:

Czy umrę ? (7)

Forum: Choroba wieńcowa

gość
15-07-2014, 12:43:37

Cholesterol 290
HDL 54.8
LDL 213
gość
15-07-2014, 13:26:24

Tak, to tylko kwestia czasu...
gość
16-07-2014, 08:07:16

Bardziej chodziło mi o to, czy taki poziom cholesterolu może być już "gwoździem do trumny".
Przeraził mnie ten wynik, a raczej tabelki z normami obok. Idę do lekarza niebawem, ze stresu dodałam taki wpis w sumie pusty, a strasznie się boję, że te wyniki mnie dosłownie "zabiją".
Ale przecież dieta zapewne mi pomoże, może ruch jakiś mi lekarz zleci. Tylko, że ja niecierpię sportu i kocham jedzenie. Najlepiej fast food, bo nie mam czasu na normalne jedzenie ;/ i co teraz ?
gość
16-07-2014, 08:21:53

Wszystko zależy jak podejdziesz do problemu, bo z pewnością takie wyniki trzeba już tak interpretować. Co prawda HDL jest ok to Cholesterol całkowity i LDL zdecydowanie nie. Dieta, ruch i zapomnij o Fast Foodach. W przeciwnym razie przysłowiowy gwóźdź będzie się wbijał coraz głębiej.
gość
17-07-2014, 11:30:51

zalecacie wizyte u dietetyka? i czy można się do dietetyka zapisać z NFZ-tu ?
gość
27-08-2014, 10:00:20

Jak wygospodarujesz trochę czasu na konsultację u lekarza to świat Ci się nie zawali, a to kwestia dosłownie godziny, a będziesz wiedzieć wszystko.
Jak zdecydujesz się zadbać o siebie to polecam udać się do Kliniki Vascular.
06-11-2014, 14:35:41

Po pierwsze, należy odstawić fast-foody, papierosy, alkohol, odżywiać się regularnie i zdrowo i do tego, jeśli jest otyłość, to również zmniejszyć masę ciała. Proponowałbym ponadto zwiększenie aktywności fizycznej, a jeśli to nie pomoże, to pozostaje już wtedy włączenie odpowiednich leków.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: