Reklama:

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

Dominika Łuczak, dietetyk

Ten tekst przeczytasz w 4 min.

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

medforum

Oliwa z oliwek

Zdrowa i zbilansowana dieta powinna nie tylko opierać się na wyborze odpowiednich produktów spożywczych, ale również na odpowiedniej obróbce termicznej potraw. Do najbardziej kontrowersyjnych należy smażenie, jednak niektórzy z nas nie wyobrażają sobie codziennego jadłospisu bez odpowiednio przyrządzonego kotleta. A czy zastanawialiście się kiedyś, na czym powinniśmy smażyć? Dlaczego niektóre tłuszcze świetnie się do tego nadają, zaś inne trochę mniej?

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

Dziwny wkres V1
Dzień dobry, Zwracam się z prośbą o interpretację wykresu EKG ze zdjęć. Jestem mężczyzną lat 40, 5 stopień niewydolności nerek. Niepokoi mnie wykres V1. 10 lat temu miałem podejrzenie zwału serc...
Prośba o interpretację ECHO serca
Proszę o interpretację wyników (spisałam tylko wartości nieprawidłowe, reszta parametrów w normie lub -umiarkowane zmiany) - wiek - 83 lata - utrwalone migotanie przedsionków, - poszerzona praw...
KONKURS! Jesienna chandra: jak sobie z nią radzić? Odpowiedz na pytanie i wygraj zestaw kosmetyków! 🍁🎉
Cześć Wszystkim! Mamy przyjemność ogłosić, że właśnie ruszył nasz nowy serwis: Medforum.pl! 🚀 Na tej platformie znajdziesz najbardziej aktualne informacje, artykuły i porady z zakresu farmacji, ...
Reklama:
Reklama: